vineri, 7 iunie 2013

BRIOSE CU CIRESE



Ca tot e sezonul cireselor, m-am gandit ca in acest weekend sa ma rasfat.

Anul trecut pe vremea aceasta nu eram asa “obsedata” de briose si nu am reusit sa fac si aceasta combinatie. Ei bine, am reusit anul acesta  si sunt foarte incantata. Cu siguranta am sa mai repet reteta.

Cat despre reteta!? Hmm… De cate ori pe luna fac aceasta reteta am ajuns sa pun totul dupa ochi. La mine nu prea tine de gramaj. Asa ca va povestesc cam ce am pus eu in aceasta reteta. E foarte simpla.

  • 2 oua intregi
  • 1 zahar vanillat
  • 3 linguri (rase) de zahar
  • unt (cam cat 2 nuci)
  • lingurita praf de copt
  • faina
  • cirese

Cum procedam?
Intai de toate pornim cuptorul si pregatim tava pentru briose.
Batem bine ouale, adaugam zaharul si batem in continuare. Topim untul si turnam peste compozitie. Punem praful de copt si amestecam. Adaugam ciresele – ei bine aici e cu cantec, daca iti plac mai multe cirese pui, daca nu, nu. Eu am pus destul de multe si membrii familiei au comentat ca sunt prea multe. Asa ca las la latitutinea  voastra cate cirese puneti. Adaugam ciresele si faina. Intr-un final punem compozitia in tava pentru briose si o dam la cuptor. Cand trece testul cu scobitoarea le scoatem din cuptor. Dupa racire le pudram cu zahar.

Enjoy it!




luni, 3 iunie 2013

GHIVECE DECORATE

Cu totii cred ca avem in casa ghivece cu flori. Ce culoare au ghivecele? Ei bine, ale mele sunt TOATE maro. Eu nu prea inteleg de ce au aceasta culoare.  Mie una nu imi place deloc si parca nu se asorteaza cu nimic, asa ca am luat masuri. Ce fel de masuri ? Sa le schimb culoarea.
Ce a iesit ?








Cred ca am sa iau fiecare ghiveci in parte si sa il personalizez.

Cum a aratat inainte de decorare?
Cam asa:

Sunt mult mai frumoase acum!



sâmbătă, 1 iunie 2013

CLAFOUTIS

Am citit despre aceasta prajitura, am vazut poze dar nu am reusit sa si mananc din ea. Prin urmare m-am pus pe treaba.

Am vazut multe retete si combinatii de fructe, dar eu am folosit-o pe aceasta. Se face foarte repede. 












Tot ce ai nevoie este:                                               

                          

  • cirese (sau orice alte fructe)
  • 3 oua  
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 1 varf de cuțit de sare
  • 1 bucata de unt




Cum se face? Simplu!
Punem ouale intr-un castron, le batem bine dupa care adaugam zaharul, varful de sare si faina, le amestecam pe toate, in cele din urma adaugam laptele si amestecam in continuare. Dupa ce compozitia s-a omogenizat o adaugam in tava unsa cu unt si pe fundul careia s-au pus ciresele fara samburi. Cu cat sunt mai multe cirese cu atat este mai buna (dupa cum se poate vedea in poze, eu nu am pus asa multe cirese). O punem in cuptor si din cand in cand ne mai aruncam cate un ochi la ea. Cand incepe sa se rumeneasca deasupra facem testul cu scobitoarea. Daca trece testul cu brio o scoatem si o lasam la racit. Racita fiind presaram zahar pudra peste ea si taiem o felie pentru a-i face proba.


Cum a fost?
Hmmm, sincera sa fiu aveam alte asteptari. E buna, dar cert este ca avea nevoie de mai multe cirese. Compozitia din interior este precum o budinca de vanilie.
Pe viitor am sa o incerc cu visine.

Enjoy!

Sticla decorat cu chit de cuţit







Nu, nu, nu va imaginati ca eu am golit sticla!
Este doar obiectul pe care am sa il decorez la urmatorul meu proiect.


In urma cu cateva saptamani am vazut un tutorial pe facebook aici.
M-am gandit sa incerc si eu chitul de cuţit si in nici un caz ”chitul de cutit” asa cum mi-am imaginat si am inteles eu.

Totul parea asa usor din imagini si mi-am zis hai sa fac si eu. A trecut vreo saptamana pana am reusit sa achizitionez si eu chitul. Bun, chitul il am, ce mai am nevoie ? A, da, mult spor. Cred ca de vreo 2 saptamani sta cutia cu chit in dulap. Abia azi am avut buna dispozitie de a face ceva cu el.





E mult mai greu decat pare in imagini. Sau poate ca nu e asa de greu, cat e mult de lucru, dar a fost distractiv. Am sa mai repet aceasta operatiune si pe viitor. Nu de alta dar mai am cel putin 900 grame de chit.






De ce am ales IAR maci ?
Pai, nu doar pentru ca e sezonul lor, dar si pentru am ajuns sa fiu obsedata de ei.

Enjoy !