sâmbătă, 27 aprilie 2013

Special gift


Saptamana trecuta o prietena m-a rugat sa o ajut sa aleaga un cadou pentru o doamna profesoara iesita la pensie.
Dupa mai multe consultari, am ajuns la concluzia ca o rama foto ar fi potrivita, iar daca as decora-o ar fi perfecta.

Am stabilit obiectul care urma decorat, dar cum si cu ce sa il decorez ?
Pentru o domna distinsa nu pot sa fac rama plina de sclipici, funde sau culori stridente. Asa ca am ales tehnica decoupage si hartie de orez.

Daca la inceput aveam unele incertitudini asupra alegerii, rezultatul a fost unul de succes.

In maximum 30 de minute am rezolvat treaba.


Haideti sa va spun repede pasii pe care i-am urmat:

Rama foto am vopsit-o cu grund pentru protectie,  dupa care ar fi trebuit s-o las la uscat cateva minute. Eu, insa,  pentru a grabi procesul am folosit uscatorul de par. Apoi, fara sa mai stau pe ganduri am aplicat adezivul special pentru decoupage si repede am lipit hartia de orez. Se poate lasa iar la uscat, dar eu am intervenit din nou cu uscatorul. Dupa ce s-a uscat bine, bine cu un smirglu am netezit marginile ramei. Cum marginile erau albe, am aplicat atat pe ele cat si pe suprafetei ramei patina argintie si patina cu aspect de invechire. Dupa cateva minute am plicat lacul de protectie.
Si gata rama !

Simplu ca buna ziua. 


Enjoy it !





joi, 25 aprilie 2013

De prin gradina adunate


In gradina e o simfonie de culori si mirosuri.
Totul e inflorit, albinele zumzaie…

Cateva momente surprinse de mine :












miercuri, 24 aprilie 2013

Pregatiri pentru Paste


Pana anul trecut ouale de polistiren pentru Paste le decoram cu tehnica quilling. Anul acesta am descoperit cat de frumoase ies ouale decorate cu servete, acrilic, fundite.

O minunatie!

Inca nu ma pot opri din decorat.

Iata ce am mesterit eu zilele astea :







sâmbătă, 20 aprilie 2013

Oua decorate


Ei bine, inainte de Craciun cand m-am apucat in ultimul moment de facut stelute, coronite si tot felul de decoratiuni pentru Craciun mi-am promis ca atunci cand va incepe Postul Pastelui am sa deschid oficial “Atelierul pentru Pasti”. 

Numai ca, asa cum se intampla de obicei, socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa. Asa ca, nici de data asta, nu am reusit sa ma tin de cuvant.
Prin urmare, acum ca mai sunt 2 saptamani pana la Pasti eu ma agit in stanga si-n  dreapta cu ouale de polistiren dupa mine.

Azi-noapte, pe la ora 1, am terminat prima tura de oua decorate de anul asta. Nu stiu de ce, dar, in ultima vreme numai noaptea am inspiratie.

Ce a iesit?
Oua decorate pentru fiecare in parte!






Sa-mi spuneti daca va plac!




Cadouri pentru cei dragi

Mare petrecere mare!


In perioada urmatoare le vom sarbatori pe colegele mele de apartament ale caror zile de nastere vor fi pe 21 si 23 aprilie.

Cum toata ziua mesteresc cate ceva, m-am gandit ca si cadoul din partea mea sa fie ceva facut de manutele mele.
Ei bine si ce ?!
De fiecare data cand fac ceva nou primesc si ele. (de la tablouri, la globuri, stelute din carton ori martisoare din quilling)

 Asa ca, de data asta chiar nu stiam ce as putea sa le mai fac.
Vroiam sa fie ceva util, ceva pe care sa nu il puna intr-un colt si acolo sa ramana plin de praf. Si uite asa mi-a venit ideea : pentru ca e primvara si e sezonul florilor o vaza ar putea fi cadoul ideal.



Zis si facut, in maximum 15 minute am rezolvat problema.

 Rezultatul:




La multi ani, Alina! La multi ani, Cristina!


luni, 15 aprilie 2013

Agende personalizate

Acum doua saptamani am participat la un altelier “ Decorarea unui jurnal” organizat de Fabricuta de Ideei. In cadrul acestui atelier am invatat cum sa aplic mai multe tehnici, unele stiute si de mine, altele nu, pentru a decora o agenda. Rezultatul fiind unul spectaculos



Aceasta este agenda decorata in cadrul atelierului.

Agendele ce au urmat au fost realizate pentru cei dragi. Ocazie cu care am si exersat ce am invatat.




joi, 11 aprilie 2013

Victor!


Pentru cine nu stie (inca), Victor este un pisoias cu o poveste trista, dar cu un final fericit.

Povestea lui incepe in luna noiembrie 2012.
Era intr-o sambata seara cand colega mea de apartament, Cristina, apare cu un ghemotoc portocaliu in brate. L-a gasit sub o masina parcata la cateva strazi de blocul in care locuim. Nu e prima data cand aduce/aducem animalute de pe strada in apartament pentru a le hrani.

Ei bine, acest ghemotoc era mai special, era portocaliu, foarte mic si slab, pielea si osul, vorba bunicii mele numai urechile si coada sunt de el”. Era foarte speriat, in momentul in care a fost lasat pe podea pentru a manca lapte cu paine, s-a ascuns sub mobila de la bucatarie. Acolo a si ramas o buna bucata de timp. Dupa ce s-a facut liniste a iesit si a mancat. Cu burtica plina (doar burtica era de el, la cat de slab era) s-a ascuns din nou sub mobila. Intre timp in apartament era mare dezbatere :  cum sa il botezam ?. Dupa multe dezbateri, am decis: VICTOR

Ei bine si ce facem cu Victor? In stare lui nu supravietuia mult timp singur inapoi pe strada. Il pastram? Il ducem inapoi? Ce facem????


Marea problema era Alina, cealalta colega de apartament careia nu ii plac animalele in casa. Norocul nostru a fost ca nu era acasa cand a fost adus Victor.
Asa ca au inceput telefoanele in stanga si in dreapta, pentru a-i cauta o casa. Am pus poze si pe facebook, poate, poate il vrea cineva. In seara aceea nu am gasit pe nimeni doritor.


 Problema s-a amplificat cand Alina a ajuns acasa. Ei bine, unde credeti s-a ascuns asta micul? In baie, dupa toaleta.
Sfatul Alinei care credeti ca a fost? Afara cu el. (Sa nu credeti ca Alina e fata rea si nu iubeste animalele, doar ca nu-i  plac in casa.) Cu chiu, cu vai am reusit sa o convingem sa ramana peste noapte. Nu il puteam pastra murdar cum era, asa ca a urmat o sedinta de SPA. Abia cand i-am facut baie am observat ca era plin, negru de pureci. Aoleu ce facem??? 
Duminica dupa-masa, deja era mai prietenos.
Bun, dar ce facem cu el. Mult timp nu il mai puteam pastra in apartament, stapan nu ii gaseam si nu puteam sa il aruncam iar in strada. 


Asa ca, am dat un telefon acasa, la sat, sa vad daca este un loc si pentru el. Dupa multe rugaminti era clar, il duc acasa la sat.
Eram in culmea fericirii, in primul rand pentru ca Victor avea o casa si eram foarte sigura ca in grija bunicii o va duce foarte bine si in al doilea rand, pentru ca imi doream de foarte mult timp un pisic portocaliu.


Si asa ca marti dimineata intr-o cutie Victor a fost transportat la Hodoni. 

Cu timpul a devenit tot mai prietenos si a luat in greutate. A scapat si de pureci. 

Astazi ?




 E mai mult decat prietenos, e lipicios. Are o personalitate foarte puternica, vulcanica, diferit de acel Victor care se ascundea si era speriat. Acuma s-ar juca toata ziua si ar colinda fiecare coltisor.

Acesta este Victor. Norocul a fost de partea lui. Nu sunt multi pisici care ajung sa aiba parte de asa ceva.

Chiar daca nu ii luam acasa macar o bucatica de paine le-ar umple sufletul si stomacul pe moment.






duminică, 7 aprilie 2013

Flori de cais








Povestea oului din quilling


Un ou vesel si colorat.

Este de anul trecut, din perioada cand am descoperit aceasta tehnica si tot ce mesteream era din quilling.
Primul meu ou realizat astfel. Acum, dupa multe exercitii imi dau seama ca initial lasam prea mult spatiu intre "picaturile de ploaie".



Am sa revin cu modele noi anul acesta.

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Oua de Pasti



Nu sunt de mancat, sunt pentru decorat!




Am inceput usor productia pentru anul acesta. Am impuscat doar 3 oua dintr-o lovitura.
Sunt oua simple din polistiren pe care le-am decorat dupa placerea ochiului.


Pe viitor am sa vin cu diferite modele si tehnici.





Cum am procedat:

I: Oul muzical

Am listat pe o coala A4 un portativ.  Cu acuarele roz am pictat-o toata. Am decupat in diferite marimi foaia (cu cat sunt mai mici cu atat  se lipesc mai bine).     Le-am lipit pe toata suprafata oului cu un adeziv pe baza de apa. Apoi le-am lasat la uscat pana a doua zi cand le-am dus la bun sfarsit.  A doua zi, tot cu adezivul pe baza de apa am lipit bentita, iar la final cu ajutorul pistolui de lipit cu silicon am fixat floricica.

















II: Oul cochet

Tot o coala A4 am folosit, dar de data aceasta am stropit-o cu cafea pentru a capata  un aspect vintage. Ca si in cazul precedent am decupat bucati de diferite pe care le-am lipit cu adezivul pe baza de apa.Dupa uscare am lipit servetelul (indepartam doua straturi, ramanand doar cel cu model).





 Pentru a-l pune in evidenta in lungul oului am lipit o panglica mov iar in varf, tot cu ajutorul pistolui de lipt, am fixat floricica.










III: Oul ...


Nu cred ca a fost cea mai buna alegere de a-l vopsi prima data cu acrilic pentru ca nu a reusit sa acopere porii polistirenului.  Data viitoare am sa aplic un strat de grund (se mai intampla, dar din greseli invatam!). Am vopsit oul cu  acrilice.Dupa uscare am aplicat servetelul.La final, in jurul lui, am lipit o sfoara si o fundita
(Nu il consider o reusita, dar ii gasesc eu si lui un loc)