vineri, 7 iunie 2013

BRIOSE CU CIRESE



Ca tot e sezonul cireselor, m-am gandit ca in acest weekend sa ma rasfat.

Anul trecut pe vremea aceasta nu eram asa “obsedata” de briose si nu am reusit sa fac si aceasta combinatie. Ei bine, am reusit anul acesta  si sunt foarte incantata. Cu siguranta am sa mai repet reteta.

Cat despre reteta!? Hmm… De cate ori pe luna fac aceasta reteta am ajuns sa pun totul dupa ochi. La mine nu prea tine de gramaj. Asa ca va povestesc cam ce am pus eu in aceasta reteta. E foarte simpla.

  • 2 oua intregi
  • 1 zahar vanillat
  • 3 linguri (rase) de zahar
  • unt (cam cat 2 nuci)
  • lingurita praf de copt
  • faina
  • cirese

Cum procedam?
Intai de toate pornim cuptorul si pregatim tava pentru briose.
Batem bine ouale, adaugam zaharul si batem in continuare. Topim untul si turnam peste compozitie. Punem praful de copt si amestecam. Adaugam ciresele – ei bine aici e cu cantec, daca iti plac mai multe cirese pui, daca nu, nu. Eu am pus destul de multe si membrii familiei au comentat ca sunt prea multe. Asa ca las la latitutinea  voastra cate cirese puneti. Adaugam ciresele si faina. Intr-un final punem compozitia in tava pentru briose si o dam la cuptor. Cand trece testul cu scobitoarea le scoatem din cuptor. Dupa racire le pudram cu zahar.

Enjoy it!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu